Bästa snuttefilten [Bäst i Test 2022]

Snuttefilten Pris
card_large-28 se pris
card_large-3 se pris
card_large-29 se pris

En snuttefilt är väldigt bra att ha till sin nyfödda bebis eftersom det blir som en slags extra trygghet för barnet. Ofta kan det även vara bra att ha en snuttefilt för att avvänja ett barn från att använda napp eller till exempel suga på tummen. Om barnet får en egen snuttefilt redan från födseln så kommer barnet att känna sig mer trygg när den har snuttefilten med sig, till exempel om barnet ska sova borta, då är det superbra att ha en egen snuttefilt som får en att känna sig trygg och säker. En snuttefilt kan även vara ett hjälpmedel för de barn som har svårt att somna, om barnet får ligga och snutta på filten brukar det oftast bli enklare för barnet att somna snabbare. Men det är dock viktigt att avvänja barnet från snuttefilten i tid eftersom barnet enkelt kan bli beroende av snuttefilten och då kan det bli väldigt jobbigt att lyckas få barnet att sluta med snutten när det är dags. Men som sagt så kan snuttefilten många gånger vara mycket bättre än en napp eller att suga på tummen eftersom det är svårare att avvänja ett barn från en napp eller att suga på tummen än vad det är att avvänja barnet från snutten.

Topp 5-listan som följer nedan är baserad på vad andra köpare och användare har lämnat för omdömen på diverse hemsidor online. De olika snuttefiltarna har däremot inte testats fysiskt utan bara för att få en plats på artikelns lista.

Bästa snuttefiltarna

  1. Milo snuttefilt
  2. Lotte snuttefilt
  3. Blinkie Amber
  4. Robbie snuttefilt
  5. Blå Wally Cozy Friend

1. Milo snuttefilt

Detta är en snuttefilt från Liewood som är tillverkad med GOTS-certifierat bomull som självklart också är ekologiskt. Denna snuttefilt är gjord för att väldigt små händer ska ha lätt att greppa snutten och snutta på den. Den enda nackdelen som vi kan se med denna produkt är att den endast kan handtvättas, den kan alltså inte tvättas i en vanlig tvättmaskin. Själva snuttefilten är CE- märkt och är både gosig, mjuk och lätt att greppa för ditt barn.

2. Lotte snuttefilt

Detta är en snuttefilt från märket Liewood som är gjord med ett material som är bra och skonsamt mot känslig hud, detta tycker vi är väldigt bra eftersom barn oftast har känsligare hud när det är små. Denna snuttefilt har även knutar i varje hörn som barnet kan använda som bitleksak. Det som kan vara negativt med denna snuttefilt är att den är i princip helt platt och det kan innebära att den har lättare att gå sönder. Denna snuttefilt har 100 procent återvunnen Polyester som stoppning och hela snuttefilten består faktiskt också av 100 procent ekologisk bomull.

3. Blinkie Amber

Detta är en fantastisk liten snuttefilt som är en blandning av både snuttefilt och ett gosedjur. Denna snuttefilt blandning har detaljer som är väldigt mysiga för bebisen att pilla på. Denna snuttefilt har en perfekt storlek och kan följa med ditt barn överallt, snuttefilten blir också snabbt en stor trygghet för barnet. Din bebis kommer att uppleva att denna snuttefilt blir gosigare för vare kram och snutt den får. Nackdelen med denna snuttefilt är att den har några små detaljer, så som öronen och rosetten.

4. Robbie snuttefilt

Detta är också en snuttefilt från Liewood som har mjuka knutar i varje hörn för att din bebis ska kunna använda den som bitleksak och inte bara som snuttefilt. Denna söta snuttefilten har ett material som är bra och skonsamt mot de barn som har lite känsligare hud. Snuttefilten kan faktiskt tvättas i tvättmaskin på 40 grader tillsammans med annan 40 graders tvätt. Snuttefilten består självklart av 100 procent ekologisk bomull och är CE- märkt. Det negativa med denna snuttefilten är att den är lite plattare i modellen.

5. Blå Wally Cozy Friend

Detta är en snuttefilt från märket Done by Deer. Filten är väldigt mjuk och passar perfekt för ditt barn att krama på. Ditt barn kommer att älska denna underbart mjuka och gosiga snuttefilt som även har texturer som faktiskt stimulerar din bebis sinnen. Den fungerar även som en bitleksak som botar kliande tandkött. Snuttefilten fungerar utmärkt för ditt barn att använda redan från födseln. Denna snuttefilt är relativt liten vilket kan anses som negativt om barnet trivs med större filtar.

Mer om snuttefiltar

Snuttefiltar är bra att ha till sitt barn för att barnet ska känna en extra trygghet. Med en snuttefilt kan det vara lättare för barnet att avvänja sig från till exempel att suga på tummen eller att använda en napp. Det kan även vara enklare för barnet att sova ensam i sin egna säng om bebisen får ha sin snuttefilt med sig. En snuttefilt är faktiskt också bra att ha med sig när barnet ska skolas in på dagis, då har barnet något som doftar ”hemma” och något som får barnet att känna sig tryggt. Snuttefiltar finns i många olika storlekar, färger, material och modeller och ditt barn kan behöva testa sig fram för att hitta den perfekt snuttefilten för just honom eller henne. När barnet är precis nyfött kan det vara bäst med en liten snuttefilt som är lätt att omfamna och greppa för barnet, det kan även vara bra med en snuttefilt som liknar en figur, då får barnet även något att leka med. När barnet sedan blir lite äldre kan ni antingen byta ut eller köpa en extra snuttefilt som är lite större som barnet kan gosa och snutta på, när barnet blir äldre brukar nämligen de väldigt små snuttefiltarna bli aningen för små.

Bästa snuttefilten för bebisar

Vi har nu kommit fram till den absolut bästa snuttefilten för bebisar, det är ingen mindre än Milo snuttefilt från Liewood. Detta är enligt oss den bästa snuttefilten då den består av 100 procent ekologisk bomull, den har en perfekt storlek och är självklart CE-märkt. Denna snuttefilt finns i olika färger så du kan välja den färg som ditt barn gillar bäst. Det du behöver tänka på med denna snuttefilt är att den endast kan handtvättas, du kan alltså inte tvätta den i en vanlig tvättmaskin. Den stora anledningen till att vi anser att detta är den bästa snuttefilten är för att den är väldigt lätt för barn att greppa.

Sammanfattning

Nu har vi gått igenom några olika snuttefiltar som vi tycker är perfekta för barn i olika åldrar. Alla snuttefiltar som vi har listat här ovan är av bra kvalitet och håller verkligen måttet när det kommer till material, hållbarhet och kvalitet. Dessa snuttefiltar är även perfekta för nyfödda barn då de är väldigt lätta att greppa även för de barn som precis har lärt sig att använda händerna. Alla dessa snuttefiltar består av miljövänligt och ekologiskt material för att minimera risken för allergier och liknande. Självklart är alla snuttefiltar även prisvärda och kostar inte allt för mycket att köpa. Vi rekommenderar dig att köpa en snuttefilt till ditt barn redan från födseln då det kommer att bli en stor trygghet för ditt barn, det kan som sagt bli lättare för barnet att sova själv i sin egen säng och det kan även bli lättare för barnet att avvänja sig från att suga på tummen eller från att använda napp. I våran lista med snuttefiltar har vi tagit med produkter som vi tror passar alla barn i olika åldrar, det är alltså inte bara snuttefiltar för nyfödda utan det finns även snuttefiltar för lite större barn som tycker om att snutta.

Källor

Vi använder oss av diverse olika hemsidorna för att komma fram till ett så pålitligt resultat som möjligt. Våra Bäst i Test sidor är baserade på olika recensioner och omdömen på sidorna nedan.

Babyshop

Baby V

Babyland

Prisjakt

Bäst I Test

Lämna en kommentar