Bästa skötbädden [Bäst i Test 2022]

Skötbädden Pris
card_large-46 se pris
card_large-47 se pris
card_large-48 se pris

Det är svårt att argumentera emot faktumet att man som småbarnsförälder behöver en skötbädd. Vare sig vi vill det eller inte så kommer vi, tillsammans med vår partner, att behöva byta våra småbarns blöjor. Det bästa sättet att kunna göra det på ett effektivt och rent sätt är genom att göra det på en skötbädd.

Beroende på hur vår levnadssituation ser ut, hur många småbarn vi har och hur ofta vi är på resande fot så kan våra behov se annorlunda ut. Som tur är så är babymarknaden större än någonsin och det verkar inte som att dess utveckling saktar ner. Detta gör att det finns alternativ som passar alla familjer och alla livsstilar.

I och med att världen blir mer och mer medveten om att vi inte kan fortsätta att behandla vår kära jord på det sättet som vi under många år har gjort så ser man också en förbättring inom babyprodukterna. Idag så hittar vi många företag som väljer att vara med i kampen mot utsläpp av farliga gaser och gifter för att värna om oss människor, om djuren och om den planet som vi lever på. Detta har i sin tur lett till att många produkter är gjorda av ekologiska och miljövänliga material och tyger.

Här nedan följer en lista på de produkter som står ut mest på dagens skötbäddsmarknad.

Topp 5-listan som följer nedan är baserad på vad andra köpare och användare har lämnat för omdömen på diverse hemsidor online. De olika skötbäddarna har däremot inte testats fysiskt utan bara för att få en plats på artikelns lista.

Bästa skötbäddarna

  1. Cam Cam Copenhagen
  2. Fritz Skötbädd Classic
  3. Taupe Dots Skötbädd
  4. Stone Gray Skötbädd
  5. Prickig Grön Skötbädd

1. Cam Cam Copenhagen

Det danska företaget Cam Cam Copenhagen har tagit barnindustrin med storm under de senaste tio åren. Tack vare expertis inom arkitektur och miljö har paret som står bakom Cam Cam Copenhagen kunnat utveckla produkter som inte bara är snygga och funktionella utan som också är miljövänliga.

Deras Grå skötbädd är inget undantag. Denna skötbädd kommer i en elegant och enkel grå färg med ett subtilt mönster inbäddat. Skötbäddens tyg är vatten- och smutsavvisande, vilket gör det enklare för oss föräldrar att hålla ytan ren. Skötbädden är tillverkad i OCS-certifierad ekologisk bomull, vilket är en miljövänlig bomull som dessutom är väldigt snäll mot småbarns hud.

2. Fritz Skötbädd Classic

Liewood är ytterligare ett danskt företag som under de senaste åren visat sig väldigt populär på marknaden. Grundaren av Liewood, Anna Marie Lie Nielsen, har många års erfarenhet inom mode och kläddesign, vilket hon kombinerar med sin brinnande passion för miljön.

Liewoods Skötbädd Fritz Classic Dot är en skötbädd gjord av 100 % ekologisk bomull. Överdraget, som har en krämfärg med små svarta prickar på, är avtagbart och kan enkelt stoppas i tvättmaskinen när det blivit smutsigt. Tyget är också vattentåligt.

För en så pass enkel skötbädd kan det tyckas att skötbädden har ett högt pris i jämförelse med många andra liknande produkter.

3. Taupe Dots Skötbädd

Buddy & Hope är ett svenskt företag som varit med och konkurrerat på babyvarumarknaden under de senaste två åren. Buddy & Hope tillverkar produkter med en minimalistisk touch och med enkla och moderna designer.

Skötbädden Taupe Dots från Buddy & Hope kommer i en modern och stilren design. Dess ljusbruna färg kombineras med vita prickar, vilket gör att denna skötbädd utstrålar elegans och enkelhet. Produkten har ett avtagbart överdrag som man enkelt kan ta av med hjälp av en dragkedja.

Buddy & Hope nämner inte att denna produkt är av ekologiska material eller producerad på miljövänligt sätt, vilket kan göra att man ifrågasätter skötbäddens pris en aning.

4. Stone Gray Skötbädd

Filibabba är ett företag inom industrin som själva anser sig ha ett ansvar att göra saker och ting på rätt sätt. Filibabba fokuserar på ekologiska produkter som är miljövänliga och att deras arbetare inte utnyttjas på något sätt eller vis. Filibabba är GOTS-certifierade, vilket är ett intyg på att man behandlar arbetare på rätt sätt, att hygieniska protokoll följs och att företagets produkter inte skadar vår miljö.

Deras skötbädd Stone Gray förhåller sig självklart till företagets kärnvärden då denna skötbädd är av GOTS-certifierad ekologisk bomull och har ett överdrag fritt från skadliga kemikalier. Produkten kommer i en svart färg utan mönster eller detaljer.

5. Prickig Grön Skötbädd

Ytterligare en skötbädd ifrån det svenska företaget Buddy & Hope. Om man inte är villig att betala mer för en produkt som är gjord av ekologiska material på ett miljövänligt vis så är detta ett bra alternativ.

Denna skötbädd från Buddy & Hope har en väldigt mjuk och komfortabel madrass och ett överdrag som enkelt kan tas av vid tvättning. I jämförelse med andra skötbäddar på marknaden så ligger denna skötbädd relativt lågt i pris och är ett perfekt alternativ för den som letar efter ett ekonomiskt alternativ.

Kunder har dock uttryckt ett missnöje med faktumet att skötbäddens överdrag inte kan tvättas i tvättmaskinen utan måste handtvättas.

Mer om skötbäddar

Som vi nämnt tidigare i texten så har ett skifte i fokus skett på denna marknad. Idag riktar många företag sitt fokus på att vara så transparenta som möjligt med hur deras produkter produceras och vad deras produkter produceras av. För att man som kund ska kunna lita på dessa uttalanden eller produktbeskrivningar som företagen gör så finns det certifieringar som undersöker företagen. Dessa non profit-företag undersöker produktionsprocessen, de material som används och slutligen hur denna process påverkar vår miljö i form av utsläpp, gifter och nerskräpning.

När det kommer till skötbäddar så ligger det största fokuset på tyget och madrassen. Småbarn spenderar väldigt mycket tid under sina första år i kontakt med detta tyg. Därför är det viktigt att detta tyg är certifierat av OCS, Organic Content Standard. Denna certifiering garanterar oss att tyget är producerat på ett klimatsmart sätt och än viktigare att det inte skadar vårt barn vid kontakt. När det gäller bomullen som bädden består av så kan man leta efter certifieringen GOTS. GOTS står för Global Organic Textile Standard och verifierar faktumet att produkten är gjord av en bomull som är ekologisk och som har tagits fram på ett säkert, klimatsmart och moraliskt korrekt sätt.

Bästa portabla skötmattan

Elodie är ett svenskt företag som under de senaste 15 åren konkurrerat på babyvarumarknaden.

Tender Blue från Elodie är den portabla skötbädden som blivit otroligt omtyckt bland kunder. Dess smarta design gör att vi kan ta med oss den i stort sett överallt, varför vi inte behöver oroa oss om det finns skötbäddar där vi befinner oss.

Hopvikt mäter skötbädden nästan tre gånger mindre än när den är utvikt, vilket gör det möjligt att ha med sig denna produkt i antingen handväskan eller ryggsäcken. Priset på denna skötbädd är väldigt likt de tidigare skötbäddar vi listat och är därför ett smart alternativ för den som ofta är på resande fot med sina småbarn.

Sammanfattning

Som vi kan se på denna lista som vi har satt ihop så finns det en hel del konkurrenter på marknaden när det kommer till skötbäddar. I jämförelse med andra babyprodukter så är det dock svårt att peka ut en klar vinnare. Funktioner, tillbehör och pris skiljer sig inte alls lika mycket inom denna kategori som de kan göra inom andra kategorier. Det gör det än svårare för föräldrar att bestämma sig eller att hitta den produkt som är bäst för sitt barn.

Det viktiga i detta sammanhang är då att ha en klar idé om vad man behöver för sitt barn. Om barnet, till exempel, har känslig hud som lätt blir irriterad så är det givet att man borde vända sig till de företag som använder sig av ekologisk bomull och polyester. För att ta det ännu längre så kan man dubbelkolla och se till att företaget verkligen lever upp till sina lovord och har blivit certifierade av Global Organic Textile Standard, GOTS. Detta försäkrar oss om att företaget faktiskt använder sig av ekologiska produkter som producerats på ett humant och moraliskt vis.

Priserna på skötbäddarna är nästan allihopa väldigt lika. Detta gör att vare sig om man handlar på en budget eller inte så är alternativen desamma.

Källor

Vi använder oss av diverse olika hemsidorna för att komma fram till ett så pålitligt resultat som möjligt. Våra Bäst i Test sidor är baserade på olika recensioner och omdömen på sidorna nedan.

Babyshop

Baby V

Babyland

Prisjakt

Bäst I Test

Lämna en kommentar