Bästa resevagnen [Bäst i Test 2022]

Resevagnen Pris
card_large-40 Se pris
card_large-5 se pris
card_large-41 se pris

I takt med att teknologin och innovationen ständigt rör sig framåt så ökar även vårt behov av att följa med i denna utveckling. Detta gör vi genom att lyssna på experterna inom industrierna och därefter följer vi deras råd och förslag. Dessa förslag handlar i de flesta fall om vad vi ”behöver”.

Barnindustrin fungerar på detta sätt. Varje år så görs det nya forskningar och nya produkter tas fram för att våra barn ska få ha det bättre. Dessa produkter kommer sakta men säkert in i våra liv tills vi inte klarar oss utan dem. Tills denna produkt blir en nödvändighet. En barnvagn tillhör inte en av dessa produkter. En barnvagn är och har varit en nödvändighet under en väldigt lång tid och kommer att fortsätta vara så många år framöver.

En barnvagn är den mest köpa och efterfrågade produkten inom branschen. Om vi nu är en familj som reser mycket, oavsett om det är med bil eller flygplan så är det mycket jobb att hitta barnvagnar dit man reser. Just därför är en resevagn för barn ett utmärkt alternativ. En resevagn fäller vi ihop snabbt och enkelt för att sedan placera antingen i bakluckan eller i handbagageutrymmet. För en resande familj så är denna typ av barnvagn ett måste.

Topp 5-listan som följer nedan är baserad på vad andra köpare och användare har lämnat för omdömen på diverse hemsidor online. De olika resevagnarna har däremot inte testats fysiskt utan bara för att få en plats på artikelns lista.

Bästa resevagnarna

  1. Hexagon Barnvagn
  2. Jet Eclipse
  3. Influencer
  4. Jaya Travel
  5. Connect Barnvagn

1. Hexagon Barnvagn

På www.babyshop.se hittar vi Leclerc Babys Hexagon Barnvagn i champagnefärg. Denna resevagn för barn har allt och lite till. Först och främst har Leclerc Baby lyckats med en design som är elegant och stilig. Vagnen kommer i ett stort urval av färger men just den champagnefärgade tar helheten till en annan nivå.

Resevagnen ger oss möjlighet att fälla ihop den snabbt och smidigt med dennes OneTouch automatiska hopfällning när vi ska iväg . Ett tryck på en knapp och vagnen löser resten. Resevagnen har många andra intressante funktioner som till exempel fjädring på hjulen, solsufflett och tyg med solskyddsfaktor. Vi kan dock tycka att priset är en aning högt.

2. Jet Eclipse

Denna resevagn för barn hittar vi också på www.babyshop.se. Jet Eclipse från Silver Cross är en stark konkurrent på marknaden för den som reser mycket. Denna resevagn är designad för att vara så lätthanterlig och till så lite besvär som möjligt. Barnvagnen fälls ihop på ett sådant sätt att den får plats som handbagage på flygresor och väger inte mer än 6 kilo!

Utöver det så erbjuder resevagnen material med solskyddsfaktor, justerbara positioner för barnet och regnskydd. Dess svarta design med rosaguldiga detaljer ger vagnen ett modernt och snyggt utseende. Denna resevagn ligger högt upp på listan när det kommer till priset, vilket inte är till dess fördel.

3. Influencer

Ytterligare en resevagn för barn från det holländska företaget Leclerc Baby. Liksom den föregående varianten från detta företag så har denna resevagn en modern och innovativ design. Vagnens svarta färg matchas väldigt subtilt med bronziga detaljer vilket utstrålar klass och elegans.

Denna vagn har funktionen OneTouch som gör att vi enkelt och snabbt kan fälla ihop vår resevagn. Den kommer också med tillbehör som till exempel solsufflett, mugghållare och transportväska. Denna resevagn väger 6.6 kilo och landar faktiskt på ett väldigt rimligt pris.

För den som är förtjust i Leclerc Babys touch av elegans och stil men föredrar ett mer ekonomiskt alternativ är detta den perfekta resevagnen.

4. Jaya Travel

Ytterligare en resevagn för barn som vi hittar på www.babyshop.se. Denna resevagn är från storföretaget Maxi-Cosi. Maxi-Cosi har tagit fram denna smarta och väldesignade resevagn för dem som inte har ekonomiska möjligheter att införskaffa sig de allra bästa och värsta vagnarna på marknaden. Med ett rimligt pris så erbjuder denna Jaya Travel Essential Graphite allt du behöver i en vagn som ska med på resan. Till skillnad från tidigare vagnar så blir denna vagn inte lika liten när den fälls ihop, väger ett par kilo mer och drar inte till sig lika mycket uppmärksamhet med sitt utseende.

5. Connect Barnvagn

Denna resevagn från Bumprider är en av favoriterna på marknaden för tillfället. Barnvagnen blev 2018 utsedd till Årets barnvagn av Kids Time tack vare dess mångfunktionella modell, händiga tillbehör och enkla design. Till skillnad från de flesta andra resevagnar så hittar vi denna produkt till ett relativt billigt pris på marknaden.

Connect Barnvagn har bland annat ett flight-mode läge där magneterna stängs av om man flyger och ett handtag vilket gör det enkelt att bära den med sig.

Vi skulle dock vilja påstå att denna vagn är mer lämpad för utflykter än semesterresor. Vagnen väger hela 8 kilo och kan vara tung
att ha med sig på ett flyg.

Bästa resevagnen som handbagage

En prisvärd och välfungerande resevagn ämnad för flygresor behöver framförallt att vara lätt att ta med sig och fungera i trånga utrymmen. Det finns ingenting mer stressigt än att ha med sig stora föremål på ett flygplan och behöva trängas sig igenom gången. Speciellt om man har småbarn.

Det absolut bästa alternativet på marknaden idag för den som letar efter en resevagn att ta med sig på flyget är Silver Crosses Jet Eclipse barnvagn. Denna resevagn bockar av alla nödvändigheter och funktioner som man kan tänkas behöva när man flyger. Tack vare vagnens lättviktsdesign som väger mindre än 6 kilo så är denna vagn enkel och lätt att bära med sig både på planet och på flygplatsen. Den har ett väldigt enkelt sätt att fälla ihop som varken kräver ansträngning eller styrka. Istället för att ha en sele för att bära resevagnen så har denna vagn designat så att man kan dra den efter sig, precis som en resväska. Detta underlättar resandet väldigt mycket då man kan dra vagnen med sig och istället ha barnet i famnen om det behövs.

Denna resevagn ligger högt i pris men tack vare dess mångfunktionella design så gör den sig värd av det pris som satts. En riktig pangprodukt för den familj som flyger mycket!

Bästa vändbara resevagnen

Syftet med en funktionell och effektiv vändbar resevagn är att det går snabbt och enkelt att fälla ihop vagnen för att kunna ta med sig den på resor, både till fots och med fordon. En vändbar resevagn för väga mellan 5 och 7 kilo för att det inte ska vara alltför jobbigt för föräldrarna att bära den. Vi vill gärna också se att vagnen erbjuder antingen en sele för att kunna bära den över axeln, som en ryggsäck eller hjul som gör att man kan rulla den med sig.

Den absolut bästa vändbara resevagnen på dagens marknad är Babyzens YOYO2 Chassi Svart. Denna vagn väger 6 kilo och mäter inte mer än 52 cm på längden när den är hopfälld. Att fälla ihop vagnen går fort, det är väldigt enkelt och kräver ingen styrka. För att kunna ta med sig den till fots så har Babyzen installerat en sele som gör att vi kan antingen slänga den över axeln eller ta den i handen när vi reser.

Resevagnen kommer dessutom till ett rimligt pris vilket gör den mer tillgänglig än många andra resevagnar. Babyzens YOYO2 Chassi Svart är ett perfekt alternativ för familjen som ofta finner sig på resandes fot, vare sig det är på bussen, i bilen eller på flyget.

Bästa resevagnen från Yoyo

Det väletablerade märket Babyzen och deras barnvagnarna Yoyo har länge stått uppe i toppen på marknaden. Med många barnvagnar av hög kvalitet och för olika intressen och syften så har Yoyo en barnvagn för varje familj.

Den resevagn som vi har valt ut som företagets bästa vagn att resa med sina barn är YOYO2 Chassi Svart. Denna vagn kommer i en enkel men modern design där basfärgen svart kombineras med en innovativ grå vilka gifter sig perfekt med varandra. Resevagnens ram är en extremt hållbar ram som är gjord av rostfritt stål och aluminium.

Denna resevagn väger inte mer än 6 kilo och på ett snabbt och enkelt sätt viks den ihop till något som inte är mycket större än en ryggsäck. Vagnen kommer med en sele som man antingen kan ta i handen eller hänga över axeln för att enkelt ta med sig vagnen vart man än är på väg.

Sammanfattning

Där har vi de alla. Vare sig man reser till fots, med buss, tunnelbana, bil eller flyger så finns det en resevagn som passar alla. Barnindustrin fortsätter att hitta lösningar till föräldrar som vill ta med sina barn ut i världen för att se och uppleva mer än bara sitt hus och sin trädgård. På denna lista så har vi tagit ut alternativ till alla typer av familjer i alla olika möjliga ekonomiska situationer. En barnvagn är en investering då ett bra köp kan hålla för oss i flera år och genom flera av våra barns uppväxttider. Just därför är det viktigt att vara medveten om vad för typ av barnvagn man införskaffar sig, vilken kvalitet den har och framförallt att barnvagnen passar den livsstil som vi lever.

Om vi, till exempel, är en familj som tar sig ut mycket och spenderar mycket tid i solen så kan man tänka på om det är värt att investera i en resevagn som har en inbyggd solskyddsfaktor. Eller om vi reser mycket till fots i naturen så kanske det är smartare att införskaffa sig en av vagnarna på listan som man kan bära över axeln istället för det rullande alternativet.

Oavsett vad vi behöver med vår resevagn så finns det ett alternativ som passar oss och vår livsstil!

Källor

Vi använder oss av diverse olika hemsidorna för att komma fram till ett så pålitligt resultat som möjligt. Våra Bäst i Test sidor är baserade på olika recensioner och omdömen på sidorna nedan.

Babyshop

Baby V

Babyland

Prisjakt

Bäst I Test


Lämna en kommentar