Bästa nappen [Bäst i Test 2022]

Nappen Pris
card_large-19 se pris
card_large-20 se pris
card_large-21 se pris

Varför ska jag ha en napp?

Det finns många fördelar med att ha napp och vi anser att det finns ett stort behov av att också välja rätt med bra kvalité. De flesta av fördelarna har att göra med att små barn har en naturlig sugreflex. Det är viktigt att de får använda den för att kunna känna sig tillfredsställda. En stor fördel med att använda napp är att alla faktiskt blir lugnare och mår bättre av det. Barnet har lättare att få ro, vilket kan lugna föräldrarna också. Detta gör också att barnet kan sova mycket bättre. Om barnet skulle vakna på natten är det lättare att få den att somna igen om man använder napp. Det hjälper för sugreflexen och skapar ett lugn, vilket gör att alla kan sova bättre.

Det finns en nackdel med napp och det är att barnet lätt blir beroende av att ha den. Om man skulle glömma den när man åker i väg någonstans blir det lätt mycket skrik och tårar. Det finns en väldigt enkel lösning till det och det är att man har många nappar. Om man vet att det alltid finns nappar i väskan, i bilen och i barnvagnen då behöver man inte oroa sig. Nappen är en vän till både barnet och föräldrarna.

Topp 5-listan som följer nedan är baserad på vad andra köpare och användare har lämnat för omdömen på diverse hemsidor online. De olika napparna har däremot inte testats fysiskt utan bara för att få en plats på artikelns lista.

Bästa napparna

  1. Bamboo napp
  2. Florian the fox napp
  3. Natural rubber bambu napp
  4. Supreme silicon napp
  5. Breease napp

1. Bamboo napp

Vi anser att denna napp är bra för att den faktiskt ger en hälsosam tandutveckling. Detta kan göra att barnet minskar risken för tandställning när den blir äldre. Nappen är gjord av silikon, vilket är ett mer långvarigt alternativ till nappar som är gjorda av latex. Den enda nackdelen är att silikon är ett svagare material och kan därför påverkas av barnets tänder. Det är ändå en väldigt bra napp och vi rekommenderar den främst för att den är bra för tandutvecklingen. Nappen är dessutom fri från vissa kemikalier som brukar finnas i plast.

2. Florian the fox napp

Den här nappen har ett gulligt tryck med en sovande räv på. Det finns även en napphållare man kan köpa till som matchar nappen, vilket vi tycker är en fin sak. Nappen är också till för att förhindra tandproblem i framtiden. Detta är väldigt bra, då vissa nappar tenderar att orsaka en dålig tandutveckling för småbarn. Nappen är även fri från BPA som är en kemikalie som ibland kan finnas i plast. Det enda negativa är att det inte står något om andra kemikalier som kan finnas i nappen. Utöver det är det ändå en bra napp att köpa.

3. Natural rubber bambu napp

Denna napp är tillverkad av naturgummilatex, vilket vi tycker är ett bra och slitstarkt material. Detta kan vara speciellt bra om barnet har starka tänder. Man kan dock inte använda den lika länge som en napp gjord av silikon, vilket kan bli dyrare i längden. Det har dock sina fördelar med att använda latex, så om man föredrar det är detta en bra napp. Den är också fri från BPA, vilket är en fördel, eftersom ämnet kan finnas i plast. Det enda negativa är att det inte står något om andra kemikalier som kan finnas i nappen.

4. Supreme silicon napp

Vi anser att den här nappen har många goda kvalitéer. Nappen har stora lufthål, vilket förhindrar ett större uppbyggande av saliv. Denna produkt är avsedd för barn mellan 6-12 månader och är en bra napp som har designats i samarbete med tandläkare. Nappen är dessutom silkeslen och de flesta barn accepterar den naturligt. Detta kan vara bra specifikt om barnet har det svårt att använda napp. Produkten är framtagen för att lugna barnet och gör därför föräldrarna lugna också. Nappen är gjord i silikon, vilket är bra för den håller längre. Materialet kan dock vara svagare om barnet har starka tänder.

5. Breease napp

Vi tycker att denna napp är väldigt bra just för att den är fri från många kemikalier. Det är inte alla nappar som är tillverkad av Tritan plast, vilket gör denna napp speciell. Den har en utbytbar filterkapsel, vilket gör att luften renas från mögel och föroreningar. Man får dock inte med sig en luftfilterkapsel utan måste köpa den separat, vilket är en liten nackdel, men i och med att man kan byta filtret håller sig nappen också ren. Detta gör att som förälder kan man slappna av lite mer och lita på att sitt barn inte får i sig något dåligt.

Fakta om nappar

Alla barn har en medfödd sugreflex, vilket gör att nappar kan vara en bra idé. Det ger barnet komfort och tröst, samtidigt som mammans bröst får vila emellan åt. Om barnet inte får utlopp för sin sugreflex, kan det resultera i ett otröstligt beteende. En mamma kan inte ge barnet sitt bröst alla timmar om dygnet och nappar kan därför vara en bra räddning. Det finns vissa nackdelar med napp som gör att många inte vet om man ska använda sig av dem. Idag finns det dock så många nappar som är speciellt framtagna för att nackdelarna ska minimeras. En av de största nackdelarna är att barnet kan få problem med tänderna när den blir äldre och detta gör att många nya nappar har framtagits för att motverka det. Ingen vill att sitt barn ska få problem när den är äldre eller få tandställning, men om man väljer rätt napp behöver man inte oroa sig över problemet på samma sätt. Det finns såklart inget garanti att barnet inte kommer behöva tandställning i framtiden, men med hjälp av nappar som är designade av tandläkare kommer just nappen i alla fall inte vara problemet. Vi anser därav att välja ut de nappar som man tycker verkar bäst anpassade för sitt barn.

Bästa nappen för nyfödda

Vi tycker att denna napp är väldigt bra just för att den är fri från många kemikalier. Det är inte alla nappar som är tillverkad av Tritan plast, vilket gör denna napp speciell. Den har en utbytbar filterkapsel, vilket gör att luften renas från mögel och föroreningar. Detta gör att som förälder kan man slappna av lite mer och lita på att sitt barn inte får i sig något dåligt. Vi tycker att detta kit är extra bra för att man får med sju luftfilterkapslar också och inte bara nappen. Det blir såklart lite dyrare, men det blir billigare i längden om man ska köpa nytt luftfilter varje gång. Om man vet att barnet mår bra och inte får i sig dåliga föroreningar kan det dyrare priset vara värt det. Nappen är till för barn mellan 6 till 36 månader, vilket gör att barnet kan använda nappen ett bra tag och behöver inte byta till nappar som den inte tycker om. Det är en otroligt bra investering därav och kan ge barnet en trygg början på livet, vilket är en förälders största hopp. Vi tycker därför att denna napp är den bästa nappen att välja för nyfödda.

Bästa nappen för nappvägrare

Vi anser att den här nappen plus fodralet har många goda kvalitéer. Man får inte bara med sig en napp utan också ett fodral som fungerar som en steriliserare. Detta gör nappen unik, samtidigt som den behåller sitt låga pris. Nappen har stora lufthål, vilket förhindrar ett större uppbyggande av saliv. Denna produkt är avsedd för barn mellan 6-16 månader och är en bra napp som har designats i samarbete med tandläkare för att få fram en symmetrisk form. Den har också en kurvad form, vilket gör produkten extra behaglig för barnet. Nappen är dessutom silkeslen och de flesta barn accepterar den naturligt. Detta kan vara bra specifikt om barnet har det svårt att använda napp. Produkten är framtagen för att lugna barnet och gör därför föräldrarna lugna också. Nappen är gjord i silikon, vilket är bra för den håller längre. Materialet kan dock vara svagare om barnet har starka tänder. Detta behöver dock inte göra nappen dålig, eftersom den möter eller till och med överträffar EUs säkerhetsstandard. Det är också ett plus att den faktiskt är väldigt söt, med sitt tryck på en glad vattenmelon. Nappen är alltså både bra på insidan och utsidan, vilket vi tycker gör denna napp värd att köpa.

Bästa nappen för tänderna

Vi anser att denna napp är bäst för utvecklandet av tänderna. Det är vanligt att nappar orsakar tandproblem när barnet blir äldre, men med denna napp behöver man inte oroa sig. Den har en ortodonisk form speciellt framtagen för att barnet inte ska få problem i framtiden. En ortodonisk form är till för att det inte ska läggas för mycket tryck på käken eller tänderna som växer och ska växa. Med andra ord är detta en väldigt bra napp och kommer få barnet en bra start i livet fysiskt. Nappen är dessutom fri fån kemikalier som PVC, BPA och ftalater.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis tycker vi att nappar är något som är bra och skonsamt för ditt barn om du väljer med omsorg. Det är också därför vi har valt att ta med de nappar som vi anser är bäst i test. Alla nappar har sina egna unika fördelar och det är därför upp till dig som förälder att välja ut dem som du tycker är bäst. Både silikon och latex har sina för och nackdelar och du kan välja helt själv utifrån det vilken du tycker skulle passa bäst. Det finns också alternativ för dem som vill ha en mer miljövänlig napp till sitt barn. Ingen vill att barnet ska få i sig dåligt luft bara för att sugreflexen måste stimuleras. Det kan då vara bra att köpa en napp som har luftfilter man kan byta. Det kan bli dyrare om man ska köpa nya luftfilter men också väldigt värt pengarna. Om man vill vara smart så kan man köpa ett start kit som ger en flera luftfilter. Då har man även chans till att prova produkten och se om man gillar den. Nappar kan vara en djungel, men vi anser att det är värt om man väljer rätt.

Källor

Vi använder oss av diverse olika hemsidorna för att komma fram till ett så pålitligt resultat som möjligt. Våra Bäst i Test sidor är baserade på olika recensioner och omdömen på sidorna nedan.

Babyshop

Baby V

Babyland

Prisjakt

Bäst I Test

Lämna en kommentar