Bästa hoppgungan [Bäst i Test 2022]

Bitringen Pris
skip-hop-explore-och-more-hoppgunga-0-1 se pris
graco-bumper-jumper-bear-trail-1 se pris
bozz-hoppgunga-gra-melerad-0 se pris

De flesta av oss har som små fått använda oss av en hoppgunga. Hoppgungan har varit ett otroligt populärt verktyg för föräldrar med barn i de yngre åldrarna. Redan efter 5 månader så är det okej för våra små barn att använda sig av en hoppgunga, vilket de flesta av dem tycker är jättekul. Det finns många positiva sidor och starka argument till varför vi bör köpa en hoppgunga till våra barn. Först och främst så tycker de flesta småbarn att det är extremt kul att få vara i en hoppgunga. Oftast så befinner de sig i åldern där de inte riktigt har fått koll på koordinationen och kan därför inte gå än. Därför finner de en hoppgunga extremt intressant i och med att barnen står upp och kan använda sina ben för kanske första gången i sitt liv. Det är också en form av motion som stärker barnets muskler och benstruktur. Studier visar att hoppgungor kan komma att förbättra barnets motorik om den används rätt och till rätt mängd. Det är viktigt att tänka på att vi inte ersätter barnets krypningsprocess med hoppgungan. Alltför mycket tid spenderad i hoppgungan kan komma att påverka barnets utvecklingsprocess när det handlar om att lära sig att gå.

Topp 5-listan som följer nedan är baserad på vad andra köpare och användare har lämnat för omdömen på diverse hemsidor online. De olika hoppgungorna har däremot inte testats fysiskt utan bara för att få en plats på artikelns lista.

Bästa hoppgungorna

  1. Skip Hop Explore
  2. Graco Bumper Jumper
  3. Bozz Hoppgunga
  4. Buddy & Hope Flounce
  5. Kaxholmen Hoppgunga

1. Skip Hop Explore

Detta är en väldigt intressant produkt som vi finner på www.babyland.se. Skip Hop Explore & More är en hoppgunga som utan någon som helst tvekan kommer att underhålla barnet som använder den. Denna produkt har många funktioner och häftiga tillbehör, men funktion som allra mest står ut är produktens belöningssystem. Tack vare en inbyggd hoppräknare så håller gungan räkningen medans bebisen hoppar och varje gång som man hoppar 100 hopp så spelas det ljud och ljus som belöning för att ha åstadkommit så många hopp. Utöver detta så har gungan förmågan att snurra 360 grader, bli ihop vikt för enkel förvaring och kommer med många roliga leksaker.

2. Graco Bumper Jumper

Detta är en ytterligare en hoppgunga som vi finner på www.babyland.se. Graco Bumper Jumper är en väldigt simpel hoppgunga som inte erbjuder massa funktioner, ljud eller ljus eller andra tillbehör. Denna hoppgunga är en pålitlig produkt som är gjord för de som är intresserade av en prisvärd hoppgunga utan konstigheter. Gungan beskrivs som väldigt säker, har en tvättbar utsida och kan användas upp tills barnet väger 11 kilo.

Trots att det är en prisvärd produkt så skulle vi kunna önska oss lite mer av denna produkt när det kommer till funktioner och tillbehör. Barnen får ut så mycket mer av produkten om den innehåller något ljud eller enstaka ljus.

3. Bozz Hoppgunga

Bozz Hoppgunga hittar på vi på www.babyland.se. Detta är, i jämförelse med tidigare hoppgungor, mer av en sele än vad det är en gunga och får kategoriseras i en annan kategori. Bozz Hoppgunga är en väldigt simpel produkt som ligger väldigt lågt i pris och som passar väldig bra till familjer och barn som inte har mycket tid eller rum. Gungan kommer i form av ett klädesplaggsliknande sele som sitter fast i karmsax. Företaget pekar ut i sin produktbeskrivning att denna gunga kan fästas i de flesta dörröppningar såvida det inte är plastlister.

Produkten rekommenderas för barn mellan 4-6 månader och upp tills de väger 12 kilo.

4. Buddy & Hope Flounce

Denna stilrena och enkla hoppgunga hittar vi på www.babyshop.se. Flounce Hoppgunga Taupe från Buddy & Hope är en väldigt simpel hoppgunga utan diverse funktioner eller tillbehör, men som istället har en väldigt modern och genomtänkt design. Gungan kommer i en aprikostonad färg, med välsydda kanter och öppningar som gör att gungan inte står ut i ett väldesignat hus. Att montera denna gunga är enkelt då vi endast behöver fästa den i vilken dörröppning som helst som vi har i huset.

För en så pass enkel produkt så kan man anse att priset är en aning högt. Det vi betalar för i denna produkt är utan tvekan den moderna designen.

5. Kaxholmen Hoppgunga

Kaxholmens Hoppgunga hittar vi liksom många andra hoppgungor på www.babylands.se. Detta är den billigaste hoppgungan med på listan men det betyder inte att det är hoppgungan av lägst kvalitet. Det är utan tvekan en väldigt simpel hoppgunga som monteras i vilken dörröppning som helst som man finner i huset. Produkten kan belasta barn som väger upp till 12 kilo.

Designen på denna hoppgunga är väldigt simpel då den kommer i en helsvart färg utan några detaljer eller tillbehör. Om man söker efter en klassisk, enkel hoppgunga som inte bryter av mot färger i huset så är detta det perfekta alternativet. Tack vare det billiga priset så är det en bra deal.

Mer om hoppgungor

Beroende på hur utvecklat barnet är så varierar åldern som rekommenderas på barnet innan vi ger den en hoppgunga. Det viktiga är att de har hunnit utveckla en stark nacke och en välstrukturerad rygg. Detta brukar i de flesta fall vara tillräckligt utvecklat efter 5 månader. Vi märker på våra barn när det inte längre verkar som att huvudet väger för mycket för barnets kropp. Det är ett bra tecken på att deras nacke utvecklat någon form av styrka. Men det kan också vara smart att fråga doktorn när vi går på undersökningar om det är lämpligt att vi köper barnet en hoppgunga.

Ytterligare en sak som är viktigt att vi har i åtanke när vi köper en hoppgunga är att vi är väl pålästa hur och hur ofta den bör användas. Hoppgungor införskaffas av många anledningar, men den främsta är för att barnet tycker att de är fantastiskt roliga. Det enda negativa med detta är att det kan leda till många timmar i hoppgungan, vilket i sin tur saktar ner deras process av att lära sig gå. I rätt mängd och tid så hjälper hoppgungan barnet att bli starkare, få bättre koordination och motorik men det finns fall där för mycket tid i gungan hindrar det från att lära sig att gå.

Bästa hoppgungan för bebisar

Det bör inte komma som en chock att den hoppgungan som vi valt ut till den bästa hoppgungan för bebisar är Skip Hops Explore & More Hoppgunga. Denna hoppgunga har allt och lite till. Det finns väldigt få hoppgungor på marknaden som kan konkurrera med denna produkt. Gungan har en 360 graders roterande stol, leksaker, ljud och belysning, och mest intressant av allt är hoppräknaren som belönar barnet med både ljud och ljus när den har hoppat 100 gånger.

Trots att gungan har ett pris betydligt mycket högre än de andra hoppgungorna med på denna lista så står det väldigt säkert att detta är den absolut bästa gungan på marknaden idag.

Bästa hoppgungan från Bozz

Bozz har flera intressanta och lovande produkter inom babymarknaden. Med ett flertal olika varianter på hoppgungor så har företaget samlat på sig många glada kunder. Bozz Grå Melerade Hoppgunga är idag deras främsta inom kategorin. Gungan har en intressant och modern design som väldigt få andra gungor har lyckats ta fram. Med dess släta och mjuka tyg så är det väldigt bekvämt för barnet att sitta i selen.

Trots den fina designen och det sköna materialet så säljs gungan till ett relativt billigt pris. Detta kan vara det som gör att denna gunga idag är en av de absolut mest omtyckta hoppgungorna på marknaden.

Sammanfattning

Vi har sett hoppgungor i alla olika former, färger och modeller med många olika funktioner och tillbehör. Det kan kännas överväldigande att behöva välja endast en hoppgunga av alla dessa välgenomtänkta och intressanta produkterna. Det är viktigt, i köpandets stund, att ha en klar idé om vad det är vi vill ha, vad det är vi behöver, och viktigast av allt vad är det vårt kära kommer att gilla och spendera tid i.

I och med att priset på dessa produkter varierar så är det också viktigt att inte känna pressen att behöva köpa något som vi inte är ekonomiskt förberedda för. Dock så bör det nämnas att de flesta produkter i högre prisrang kommer med livstidsgaranti vilket gör att om det skulle vara så att produkten går sönder så får vi en ny. De billigare produkterna på listan kan locka men det är viktigt att man läser recensioner och kundernas åsikter innan man bestämmer sig. Detta hjälper oss att få en klar idé om hur produkten har fungerat för andra familjer och om den har klarat sig från att gå sönder. Ytterligare faktorer som spelar in i valet är hur vi vill att barnet ska använda sig av gungan. Fler tillbehör och funktioner innebär i de flesta fall mer tid spenderad i gungan.

Källor

Vi använder oss av diverse olika hemsidorna för att komma fram till ett så pålitligt resultat som möjligt. Våra Bäst i Test sidor är baserade på olika recensioner och omdömen på sidorna nedan.

Babyshop

Baby V

Babyland

Prisjakt

Bäst I Test

Lämna en kommentar