Bästa blöjhinken [Bäst i Test 2022]

Blöjhinken Pris
card_large-25 se pris
card_large-26 se pris
129889-1 se pris

Varför ska jag ha en blöjhink?

Det finns väldigt många anledningar till att ha en blöjhink. Ibland kan det vara lätt att tänka att en blöjhink är en onödig investering men så är verkligen inte fallet. Att ha någonstans att lägga de använda blöjorna är guld värt och då blir förvaringen dessutom luktfri kommer det förbättra klimatet i både badrum och övriga bostaden. Med en blöjhink tar du bara ut påsen eller plastfilmen med de inneslutna blöjorna när hinken är full och sedan kan du använda hinken igen. Du slipper kladdiga påsar, öppna hinkar och om du har husdjur behöver du aldrig oroa dig för att de ska komma åt de använda blöjorna.

Med en blöjhink blir förvaringen också mer hygienisk. Många plastfilmer och påsar som tillhör hinkarna eliminerar bakterier med upp till 99 % och lukten hålls innesluten tillsammans med blöjorna. Blöjhinken minimerar också risken att påsen ska kunna börja läcka ut under tiden de använda blöjorna förvaras. När hinken är full kastas hela påsen eller filmen med de inneslutna blöjorna i en vanlig soptunna.

En annan fördel med att han en blöjhink är att det blir betydligt mer miljövänligt än att till exempel använda fryspåsar eller hundbajspåsar till varje enskild blöja.

Topp 5-listan som följer nedan är baserad på vad andra köpare och användare har lämnat för omdömen på diverse hemsidor online. De olika blöjhinkarna har däremot inte testats fysiskt utan bara för att få en plats på artikelns lista.

Bästa blöjhinkarna

  1. Sangenic Tec Maxi
  2. Sangenic Twist & Click
  3. Korbell Mini Blöjhink
  4. Korbell Standard Blöjhink
  5. Sangenic blöjhink

1. Sangenic Tec Maxi

Sangenic® Tec Maxi Blöjhink Vit används med klassiska twist & click refiller. Hinken rymmer upp till 55 använda blöjor och passar därför även i stora familjer eller där man inte vill byta refill så ofta. Blöjhinken håller all lukt inkapslad och den passar i de flesta miljöer tack vare sin moderna design. Hinken är dock något hög och kan vara svår att få in under till exempel ett skötbord.

Blöjhinken rengörs enkelt med vanligt vatten, och det är enormt lätt att byta refill. Dessutom dödar plastfilmen 99 % av alla bakterier vilket gör både blöjbyten och byte av refill hygieniskt.

2. Sangenic Twist & Click

Sangenic Twist & Click Blöjhink Vit är en rejäl blöjhink som rymmer hela 30 använda blöjor. De använda blöjorna innesluts i en film som eliminerar 99 % av alla bakterier, och den håller dessutom lukt borta. Locket på hinken är platt, vilket medför att hinken kan placeras tätt mot en vägg och ändå öppnas.

Hinkens twist & click system gör att minimalt med plastfilm används för varje innesluten blöja. Systemet gör också att du inte behöver smutsa ner händerna när du kastar blöjan. En inbyggd kolv i hinken för den smutsiga blöja ner i plastfilmen. Dessutom är hinken lätt att rengöra och enkel att byta refill i.

3. Korbell Mini Blöjhink

Korbell Mini Blöjhink är en blöjhink som passar dig som har begränsat med utrymme, eller om du kanske bara har ett barn. Hinken rymmer nio liter, är tillverkad av ABS-plast och har en refill installerad vid leverans. Refillen är tillverkad av biologiskt nedbrytbart material.

Med den här blöjhinken hanterar du inte de använda blöjorna onödigt mycket. Du pressar bara ner dem genom öppningen. När hinken är full tas påsen ur genom att du använder den inbyggda, barnsäkra, kniven för att skära av den. Knyt ihop påsen, samt bottnen på den nya påsen. Sedan kastas den fulla påsen i den vanliga soptunnan.

Den här blöjhinken kan dock kännas lite liten för flera barn.

4. Korbell Standard Blöjhink

Korbell Standard Blöjhink har en praktisk pedal som kan användas för att öppna locket på hinken. I den här hinken kastar du enkelt blöjan utan att den behöver kapslas in. Hinken har ett trippelförslutande system och garanterar ett luktfritt förvarande av de kasserade blöjorna. När hinken är full lyfts den fulla påsen ut. Den skärs av och knyts sedan ihop. Knyt sedan ihop botten på nästa påse så är du redo att använda hinken igen.

En nackdel med den här hinken är att det kan bli lite bökigt att ta ut påsen med de använda blöjorna, och det krävs att man knyter ordentligt för att påsen ska hålla tätt.

5. Sangenic blöjhink

Sangenic blöjhink är en stilren, klassisk och lättanvänd hink som gör det enkelt att förvara använda blöjor. När du har använt en blöja kapslar hinken in den i en odörkontrollerande, antibakteriell plastfilm. Varje använd blöja kapslas in var för sig. Du kan kassera 28 blöjor i hinken innan den behöver tömmas. När hinken är tömd sätter du enkelt i en ny kassett med plastfilm.

En fördel med den här hinken är att du inte behöver hantera de använda blöjorna mer än nödvändigt. Du trycker ner blöjan i hinkens öppning, därefter pressar en kolv ner blöjan i plasten, varefter blöjan kapslas in. Nackdelen är att locket känns svårt att öppna med en hand.

Mer om blöjhinkar

Blöjhinkar finns i flera olika storlekar och med olika design. De har dock ett par saker gemensamt. De ska förvara använda blöjor luktfritt och hygieniskt till dess att hinken ska tömmas.

När det kommer till design har en i regel ingen större betydelse för hinkens funktion men däremot ska man som användare trivas med hinken. Hur hinken ser ut är alltså upp till eget tycke och smak. Hinkarna har också olika storlek. De större hinkarna kan vara lite otympliga att få plats med i ett litet badrum och det kan också krävas väldigt många blöjbyten innan man fyller en stor hink om man bara har ett litet barn.

Att ha en blöjhink blir i längden bra mycket smidigare och billigare än att ta vanliga soppåsar till varje blöja. Att behöva springa ut med soporna så fort man kastat en blöja blir snabbt irriterande och det tar dessutom extra tid. I dag finns det blöjhinkar som använder kassetter eller vanliga soppåsar men de alla kapslar in lukt och ser till att bakterier inte sprider sig runt om i huset.

Att ha en blöjhink underlättar rejält och tack vare luktinneslutningen kan man byta blöjan var som helst i bostaden utan att det luktar illa om de använda blöjorna som förvaras i hinken.

Bästa Korbell blöjhinken

Den bästa Korbell blöjhinken är Korbell Standard Blöjhink. Den har en bra storlek även för barnfamiljen som har fler barn samtidigt som den är lätt att placera i hemmet. En annan fördel är att hinken lätt öppnas med en fotpedal, och man behöver inte använda händerna för att öppna lock eller annat när en använd blöja ska kastas.

Hinken har också ett säkert lås som gör att barn eller husdjur inte kommer åt de använda blöjorna. Du behöver inte manuellt skruva eller hantera blöjan på annat sätt för att den ska inneslutas i plasten utan det sker automatiskt.

När påsen är full knyts den enkelt ihop och kastas. Hinken kan sedan användas igen och refillerna byts lätt ut när en sådan använts klart. Något vi gillar är också att hinken kan användas som en vanlig soptunna. Man måste inte just använda den till blöjor utan den fungerar även bra för tops, tvättlappar och annat som man vill kassera på ett hygieniskt och luktfritt sätt i bostaden.

Rent prismässigt ligger den här blöjhinken bra till, och man får mycket för pengarna. En stor fördel är också att refillerna som behövs för att använda hinken har ett bra pris.

Sammanfattning

Att ha en blöjhink är inget måste men det är verkligen något som underlättar enormt. Om man har en mindre bostad, eller om man är känslig för lukt blir det särskilt viktigt att använda blöjor förvaras på ett luktfritt sätt. En stor fördel med blöjhinken kan man också uppleva när det kommer till lukt från soptunnor ute. Hinkens påsar och plastfilm gör att den fulla blöjpåsen luktar minimalt och det leder i sin tur till att flugor och annat inte lockas i lika stor mängd till soptunnan.

Vi har tagit upp och jämfört flera olika blöjhinkar för att du ska kunna finna den bästa varianten för just dig och ditt barn. När det kommer till blöjhinkar finns de i flera storlekar och prisklasser, vilket gör att man kan finna en variant som passar alla badrum, barnkammare och plånböcker.

Med en blöjhink kommer du alltid ha en luktfri och hygienisk förvaring av de använda blöjorna och dessutom kan flera av hinkarna även användas som vanliga soptunnor efter det att blöjperioden är slut i barnets liv.

Genom att läsa igenom recensionerna där vi tar upp både fördelar och nackdelar om de olika hinkarna kan du hitta din egen favorit för kassering av blöjor.


Källor

Vi använder oss av diverse olika hemsidorna för att komma fram till ett så pålitligt resultat som möjligt. Våra Bäst i Test sidor är baserade på olika recensioner och omdömen på sidorna nedan.

Babyshop

Baby V

Babyland

Prisjakt

Bäst I Test

Lämna en kommentar