Bästa bitringen [Bäst i Test 2022]

Bitringen Pris
filibabba-bitring-lilly-the-larva-naturgummi-peach Se pris
nuk-bitring-twist-and-play se pris
nuk-bitring-sjohast-rosa se pris

En bitring är väldigt bra att ha till sitt barn om det kliar i tänderna på barnet eller om barnet tycker om att ha något i munnen, ditt barn får också en chans att tidigt upptäcka både händer att greppa med och tänder att bita med. Istället för att ditt barn ska ha småsaker som de riskerar att få i halsen så är det mycket bättre med en bitring som är säker och är till just för att bita i. En nackdel med bitringar är att barnet kan få för sig att de måste bita i något hela tiden för att det har blivit för vant med att bita i bitringen. Om detta skulle hända är det bra att försöka avvänja barnet från bitringen genom att till exempel få barnet att fokusera på något annat eller att få barnet att leka med något annat som inte innefattar att man måste bita i det. I denna artikel kommer du att få läsa om de bästa bitringarna till ditt barn som finns på marknaden just nu, du kommer även att få en hel del information om just bitringar och varför det är så bra att ha en till sitt barn.

Topp 5-listan som följer nedan är baserad på vad andra köpare och användare har lämnat för omdömen på diverse hemsidor online. De olika bitringarna har däremot inte testats fysiskt utan bara för att få en plats på artikelns lista.

Bästa bitringarna

  1. Filibabba bitring
  2. NUK bitring
  3. NUK bitring Sjöhäst
  4. Bitring Max The Frog
  5. Bitring Lucy The Snail

1. Filibabba bitring

Detta är en helt och hållet handgjord bitring från märket Filibabba. Bitringen liknar en larv som är väldigt enkel för små barn att greppa och bita i. Denna bitring är skön för ditt barn att bita i när de allra första tänderna är på väg fram och den är även rolig för barnet att titta på. Fördelen med denna bitring är att den är väldigt bra formad så att det som sagt blir enkelt för barnet att bita i den. De negativa med denna bitring är att den endast ska rengöras med en fuktig trasa, vilket innebär att den kanske inte blir helt ren.

2. NUK bitring

Detta är en fantastisk bitring från märket NUK. Det som är väldigt speciellt med denna bitring är att den går att rotera vilket kan vara väldigt roligt och intressant för ditt barn. Bitringen är även väldigt lätt att greppa för små barn med små händer. Fördelen med denna bitring är att den stimulerar ditt barns tandkött när barnet håller på att få sina första tänder. De negativa med denna bitring är att den inte ser speciellt rolig ut, men den kan ju som sagt rotera vilket kanske väger upp det något tråkiga utseendet.

3. NUK bitring Sjöhäst

Detta är också en bitring från märket NUK, men denna bitring är formad som en rosa sjöhäst. Detta kan vara väldigt roligt för ditt barn att leka med och bita på. Även denna ring är väldigt bra för barn som håller på att få sina första små tänder, då den stimulerar ditt barns tandkött på ett bra sätt vid tandsprickning. Fördelen med denna bitring är att den har en väldigt rolig och fin form som kan roa ditt barn länge, nackdelen är dock att den rekommenderas från 3 månader och inte tidigare.

4. Bitring Max The Frog

Detta är en bitring från de tyska bebisexperterna på märket MAM. Denna bitring är helt och hållet tillverkad i ett naturligt, mjukt och slitstarkt gummi som är väldigt lätt för din bebis att greppa med sina egna händer. Bitringen finns i olika starka färger och med tanke på att färgerna är så pass starka och bitringen har flera olika texturer så kommer det att stimulera din bebis sinnen, och det tycker vi är väldigt positivt. Det enda negativa som vi kan se med denna bitring är den är relativt liten, den är närmare bestämt 6,5 x 5,5 cm.

5. Bitring Lucy The Snail

Denna bitring kommer från märket MAM i Tyskland och är framtagen för att på ett säkert sätt lindra ditt barns värkande tandkött. Den har en design som är väldigt lättviktig vilket innebär att den är väldigt lätt för ett barn att greppa på egen hand. Något som vi tycker är väldigt positivt är att denna bitring är helt och hållet handgjord, den är dessutom fri från BPS och BPA. Det enda negativa som vi kan se är att bitringen är något liten.

Mer om bitringar

Bitringar är väldigt bra att ha till ditt barn redan från födseln, de första tänderna kommer nämligen väldigt snabbt och då vill barnet gärna ha något att bita i. När tänderna är på väg upp igenom tandköttet brukar det klia väldigt mycket på barnet och denna klåda lindras väldigt bra om barnet får bita i en bitring. Det finns, som du säkert redan vet, många olika slags bitringar i olika former och material. Det är viktigt att du testar dig fram med olika bitringar för att se vilken slags bitring som din bebis tycker om mest. Ett tips är att köpa en bitring som har en rolig form, detta stimulerar ditt barns sinne, även starka färger brukar bebisar tycka är väldigt intressant. Bitringar finns till många olika priser och det finns något som passar alla, du behöver inte ha den nyaste och coolaste bitringen till din bebis, det räcker faktiskt med en bitring som barnet kan använda vid behov.

De produkter som vi har länkat till ovan är produkter som borde passa alla bebisar, produkterna varierar också i pris vilket gör att alla borde ha råd att skaffa i alla fall en bitring till sin nyfödda bebis.

Bästa bitringen för bebisar

Nu har vi gått igenom några olika bitringar och den bitring som vi anser är den bästa är Filibabba bitring Lilly the Larva från märket Filibabba. Denna bitring är helt och hållet gjord av naturgummi och den är dessutom handgjord, vilket vi tycker är en väldigt stor fördel. Denna bitring har även en väldigt rolig form som är väldigt enkel för ditt barn att greppa med sina egna händer, vilket vi tycker är viktigt.

Bästa frysbara bitringen

Förutom att det finns vanliga bitringar så finns det även bitringar som fungerar utmärkt att frysa, detta är väldigt bra då en kyld bitring kan vara extra skön för din bebis att bita på när det kliar i tandköttet. Vi har kommit fram till att Dr Brown bitring är den bästa bitringen som går att frysa. Förutom att den går att frysa så har den även en väldigt fin form som liknar en vattenmelon, den har även väldigt fina och starka färger, vilket barn brukar uppskatta väldigt mycket.

Du hittar denna bitring HÄR om du skulle vilja köpa den.

Sammanfattning

Nu har vi gått igenom flera olika bitringar och har även kommit fram till vilken vi tycker är bäst, vi har även tipsat om en bitring som fungerar utmärkt att frysa. Bland dessa bitringar som vi har skrivit om så borde det i alla fall finnas minst en som ditt barn kommer att gilla. Alla dessa bitringar har dessutom ett bra pris och är väldigt prisvärda. Det finns olika färger och modeller att välja mellan och självklart även bitringar i olika material.

Bitringar är som sagt väldigt bra för ditt barn som är på väg att få sina allra första tänder. Det kliar ju nämligen väldigt mycket i barnets tandkött när tänderna är på väg att titta fram och då är det skönt för barnet att ha något att bita i. Bitringen kan även användas som leksak, speciellt de bitringar som har en rolig form och kanske någon starkare färg.

Vi rekommenderar dig att köpa en lite större bitring för att vara hundra procent säker på att bebisen inte ska råka få bitringen i halsen. Vi rekommenderar även dig att köpa en bitring som är lätt för ditt barn att greppa med sina egna små händer, bland de produkter som vi skrivit om finns det några som är speciellt lätta för små händer att greppa.

Källor

Vi använder oss av diverse olika hemsidorna för att komma fram till ett så pålitligt resultat som möjligt. Våra Bäst i Test sidor är baserade på olika recensioner och omdömen på sidorna nedan.

Babyshop

Baby V

Babyland

Prisjakt

Bäst I Test

Lämna en kommentar