Bästa bärselen [Bäst i Test 2022]

Bärselen Pris
card_large-34 se pris
babybjorn-barsele-one-denimgramorkgra se pris
lillebaby-barsele-complete-all-seasons-charcoal-with-silver se pris

Som småbarnsförälder så är det få timmar om dygnet som inte handlar om våra barn. Det blir lite sömn och mycket tid och energi spenderat på barnet tills de nått en viss ålder. Det kan kännas svårt att få komma ut och göra det vi vuxna vill göra . Träffa vänner, gå en promenad eller ta en fika. I de flesta fall så kan vi inte bara lämna vår bebis hemma och alla har inte råd att konstant ha barnvakt. Det är just därför som så många föräldrar införskaffar sig en bärsele. Med en bärsele så kan vi på ett smidigt och komfortabelt vis ta med oss vårt älskade barn till de aktiviteter som vi har längtat efter att få göra.

Bärselarna utvecklas ständigt och i takt med att teknologi och forskning går framåt. Idag så finner vi massvis med fantastiska modeller på marknaden som har funktioner och tillbehör som anpassar sig efter våra behov. Dagens bärselar tar också hänsyn till både bebisens och förälderns komfort. Många bärselar är designade för att väga så lite som möjligt, göra så lite skada som möjligt på barnets utveckling och samtidigt lägga vikt på förälderns midja istället för rygg. Denna intressanta utveckling har dock en nackdel; priset. Dagens bärselar är relativt dyra och kan för många familjer vara utanför räckvidd.

Topp 5-listan som följer nedan är baserad på vad andra köpare och användare har lämnat för omdömen på diverse hemsidor online. De olika bärselarna har däremot inte testats fysiskt utan bara för att få en plats på artikelns lista.

Bästa bärselarna

  1. Omni Dream
  2. Babybjörn Bärsele
  3. LILLEbaby Bärsele
  4. Ergobaby 360
  5. BabyBjörn Mini

1. Omni Dream

Ergobabys fantastiska Omni Dream Bärsele Onyx Black. Detta är en av de absolut främsta bärselarna inom industrin med många nöjda kunder runt om i landet. Denna sele har allt från vadderat midjeband och huva med solskyddsfaktorn till en modern design och fyra olika valmöjligheter när det kommer till barnets sits och position. Men den allra främsta egenskapen som denna bärsele har är att den ger ett ergonomiskt stöd. Detta är väldigt viktigt för att barnets muskulatur och skelett ska växa på rätt sätt.

2. Babybjörn Bärsele

Babybjörn Bärsele One, som vi hittar på www.babyv.se, är en stark konkurrent till den föregående Omni Dream Bärselen från Ergobaby. Denna bärsele har nästan allt som man kan behöva i en bärsele. Med ett justerbart huvudstöd, en justerbar sittyta och en användningstid som räcker väldigt länge tack vare faktumet att man använt sig av hjälp från diverse barnläkare för att utveckla denna modell och design. Det är också viktigt att nämna att även denna bärsele är ergonomisk.

3. LILLEbaby Bärsele

På www.babyv.se hittar vi LÍLLÉbabys Bärsele Complete All Seasons. Detta är en fantastisk bärsele på alla sätt och vis. Till att börja med så har LÍLLÉbaby verkligen lyckats med bärselens design. Den har en simpel och modern design som passar både vardagliga och festliga sammankomster. Dess svarta färger gifter sig perfekt med den gråa undertonen som ligger som bärselens andra och tunnare lager. Bärselen tillåter oss att bära vårt barn i fyra olika ergonomiska positioner och kan hantera upp till hela 20 kg!

4. Ergobaby 360

Denna bärsele från Ergobaby hittar vi på www.babyland.se. Ergobaby har gått ut hårt med sin marknadsföring för denna produkt. Det är företags stora satsning för att lyckas vinna marknadens tycke och har dessutom lyckats. Denna bärsele har många funktioner och har framförallt mycket att erbjuda när det kommer till dess positioner. Denna bärsele erbjuder oss fyra olika positioner som alla, enligt företaget, är ergonomiska. Barnet kan sitta med magen riktad inåt, utåt, med ryggen mot föräldern och även så kan barnet sitta med höften mot. Enligt bärselens produktbeskrivning så har denna produkt visat sig bäst i test i ett flertal olika tester.

5. BabyBjörn Mini

Denna bärsele från BabyBjörn hittar vi på www.babyshop.se. Detta är en betydligt enklare och simplare produkt än de flesta som vi hittills har listat. Detta behöver dock inte vara någonting negativt. För den som letar efter mer ekonomiskt vänligt alternativ men som samtidigt får jobbet gjort så är denna bärsele ett utmärkt val. Denna bärsele kommer i en slick och modern design och modell som dessutom erbjuds i ett flertal olika färger. Barnet kan sättas i två olika position; inåtvänd och utåtvänd. Bärselen har justerbar storlek och nackstöd som man kan anpassa som man vill.

  • Ett bra val för den som letar efter något enklare och billigare.

Mer om bärselar

Det pågår för tillfället en het debatt inom baby industrin som handlar om bärselarnas eventuella skada på barnen. Man hänvisar till produkter som antingen ”ergonomiska” eller ”icke-ergonomiska”. Detta uttryck kommer ifrån både studier och uttalanden som har påstått att vissa bärselar, ”icke-ergonomiska”, sätter barnet i en situation som potentiellt kan orsaka skador i barnets muskulatur och benväxt. En ergonomisk bärsele är byggd så att barnets knän hamnar högre upp och är därför mindre påfrestande på barnets känsliga ryggrad. Det är än idag en debatt som har två sidor som vardera saknar verklig fakta. Studier kring detta är få och utan konkreta bevis.

Det är viktigt att vara försiktig när man gör sin egen research då det finns många självutnämnda experter främst på sociala medier. Genom att ta det mesta med en nypa salt och logiskt resonera kring sitt inköp så kan man på egen hand komma att hitta den produkt som passar bäst för sig själv och för sitt barn. I och med att det fortfarande inte finns konkreta studier med bevis som säger att en ”icke-ergonomisk”-bärsele är dålig för barnens utveckling så bör man inte vara alltför rädd för att skaffa sig en sådan om det är det som man vill.

Bästa bärselen från Babybjörn

Babybjörn är en stor konkurrent inom denna industri och har en hel del produkter som kommer och går. Babybjörn anser sig själva hålla sig väldigt nära till forskningen och tillämpar ofta forskningens upptäckter till sina produkter. Den bästa bärselen från Babybjörn är precis en sådan produkt. Babybjörn bärsele One (denimgrå/mörkgrå) är en otroligt komfortabel och säker bärsele som gör att vi inte behöver oroa oss överhuvudtaget för barnets säkerhet. Babybjörn beskriver selen som ergonomisk och multifunktionell. Detta innebär att vårt barn kan sättas i ett flertal position beroende på vad vi finner bäst och vad som barnet tycks tycka om mest. Bärselen tål väldigt mycket då man kan använda denna bärsele från det att barnet är fött ända tills den väger hela 15 kilo.

Babybjörn har många bärselar på marknaden men denna modell vinner definitivt priset för deras bästa bärsele. Även om designen på denna modell är robust och stor så övertygar dess funktioner så pass att det blir sekundärt.

Bästa bärselen för nyfödda

Den bästa bärselen för våra älskade nyfödda barn är utan tvekan Omni Dream Bärsele Onyx Black från Ergobaby. Denna fantastiska bärsele har det mesta och lite till. Med dess moderna och välgenomtänkta design så passar denna bärsele till allt och alla. Den passar till en finmiddag likaväl som till en promenad i parken, på pappa som på mamma. Ergobabys bärsele säljs till ett av de högsta prisen på marknaden men dem har sett till att det är värt det. Med en otroligt lång hållbarhet så kan denna bärsele användas för generationer framöver. Dess design gör att både förälder och barn är komfortabla och väl omhändertagna. Den kanske mest intressanta detaljen som man har installerat i denna bärselen är den huvan för bebisen som har en solskyddsfaktor på UV50+, vilket är helt fantastiskt.

Om vi letar efter en bärsele som är snygg, håller länge och som skyddar både oss och våra barn så finns det inget bättre alternativ än Omni Dream Bärsele Onyx Black från Ergobaby.

Sammanfattning

Där har vi dem alla. Som vi ser så finns det en hel del med alternativ för den som letar efter en bärsele för sig själv och för sitt lilla barn. Det är dock ingen lätt process att välja ut en bärsele som passar vår livsstil och dessutom vår plånbok. Tyvärr så har bärselarna stigit ordentligt i pris under de senaste 10 åren och om man vill ha en säker och komfortabel sele så kommer man att behöva betala för det. Det positiva med detta skift är att tack vare det höga priset så har marknaden större förväntningar på produkternas hållbarhet, säkerhet och även design. Detta gör att vi kan använda en inköpt bärsele under flera år och dessutom till flera av våra barn och vi väljer att skaffa fler. Det relativt nya konceptet inom bärselar, ergonomi, som kommit ifrån forskningens värld implementeras mer och mer frekvent i produkterna och kommer att bli en standard hos alla bärselar väldigt snart.

För att få komma ut i världen och i den friska luften så behöver både vi och vårt barn en bärsele. Med pris, säkerhet och design i åtanke så finns det en produkt för alla. Det är viktigt att vi är noggranna med vad vi väljer då detta är en investering som vi länga kommer att användas oss av.

mammabloggar.nu

Källor

Vi använder oss av diverse olika hemsidorna för att komma fram till ett så pålitligt resultat som möjligt. Våra Bäst i Test sidor är baserade på olika recensioner och omdömen på sidorna nedan.

Babyshop

Baby V

Babyland

Prisjakt

Bäst I Test

Lämna en kommentar