Bästa badbaljan [Bäst i Test 2022]

Badbaljan Pris
stokke-flexi-bath-badbalja-xl-white Se pris
stokke-flexi-bath-badbalja-transparent-bla se pris
kaxholmen-badbalja-vit-stjarna se pris

i kommer i denna artikel att ta oss an badbaljor för barn och nyfödda som vi skall recensera och därefter utse en vinnare för båda kategorierna för bästa badbaljan. Badbaljor är en favorit sysselsättning för barn, att få plaska i vattnet och avnjuta sig ett skönt bad, vilken lycka! Marknaden av badbaljor är väldigt stort och som förälder kan det vara svårt att veta vad en skall utgå ifrån i badbaljadjungeln. Därav har vi valt ut badbaljorna som vi tycker håller måttet. Det finns många fördelar med en badbalja ett exempel kan vara att föräldern kan ta en dusch samtidigt som barnet får en roande badstund i samma veva. Badbaljor är praktiska och därav lätta att ta med sig, vilket exempelvis ger barnet möjligheten att bada ute en varm sommardag. Nackdelarna beror oftast på hur själva badbaljan är konstruerad. Exempelvis badbaljor som har låga kanter, inget halkskydd, dåligt material eller att det saknas propp. När det kommer till badbaljor för nyfödda är det av stor vikt att de ligger skönt i den. Att babyn känner sig bekväm är det viktigaste när det kommer till badbaljor för nyfödda. Nackdelen för badbaljor för nyfödda är just utformningen på dem vilket kan te sig obehagligt för babyn i sämsta fall.

Topp 5-listan som följer nedan är baserad på vad andra köpare och användare har lämnat för omdömen på diverse hemsidor online. De olika badbaljorna har däremot inte testats fysiskt utan bara för att få en plats på artikelns lista.

Bästa badbaljorna

  1. Stokke Flexi
  2. Stokke Flexi Bath badbalja
  3. Kaxholmen badbalja
  4. Baby Laguna badbalja
  5. Stokke Flexi Bath Badhjälp 3

1. Stokke Flexi

Denna badbalja för barn är ett fylligt sådant 83 x 49 cm, gjord av material som inte är skadligt för barnet, här finns det gått om plats att roa sig med. Den är vit med gråa streckmönster med halkskydd i botten. Den har en värmekänslig propp för smidig tömning av vattnet. Fördelen med den är att den är hopfällbar vilket underlättar saker och ting avsevärt om den skall tas med på äventyr. En annan fördel är att här får du plats med flera barn, badstöd går också att köpa separat för nyfödda till denna badbalja. Nackdelen kan vi tycka är det höga priset.

2. Stokke Flexi Bath badbalja

Denna badbalja för barn är transparent med blåa streckmönster till måttet 66 x 24 x 39 cm. Det är gjord av material som inte är skadligt för barn. Detta är också en rymlig och bastant badbalja med höga sidor runt om. Fördelen är att den är hopfällbar och därmed enkel att ta med sig var som. Halkskydd finns på botten som säkerhetsåtgärd samt en värmekänslig propp i botten för smidig tömning. Badstöd finns att köpa separat till denna om en nyfödd skulle vilja vara med i badstunden. Nackdelen på denna badbalja är dess fyrkantiga form vilket ger den en rätt tråkig design.

3. Kaxholmen badbalja

Denna badbalja för barn är vit till måttet 86 x 47 x 30 cm och har en stjärna på ena kanten som en extra utsmyckning. Designen är enkel men snygg och praktisk på samma gång. Badbaljan är gjord av material som är lämpad för barn. Enkel att tömma då det finns en propp i botten. Fördelen med denna badbalja är utformningen på designen som ger ett intryck av bekvämlighet. Sedan går den att kombinera med badhjälp eller stativ vilket är ett plus. Dessa kan du köpa till separat utöver badbaljan. Nackdelen är att den inte är hopfällbar.

4. Baby Laguna badbalja

Denna badbalja för nyfödda barn är vit och passar till babyn från födseln upp till 12 månader. Känslan den ger med sig är att den ser väldigt skön att ligga i. Den har en äggformsdesign med stadiga fötter som håller den stabil. Att tömma badbaljan är smidigt då det sitter en lättlossad propp i botten på den. Smidig att ta med sig då den är liten och lätt att bära. Den är tillverkad av material som inte är skadligt för barn. Nackdelen om vi skall vara petiga är att den skulle kunna varit lite mer upprätt i designen.

5. Stokke Flexi Bath Badhjälp 3

Denna badbalja är vit och anpassad för nyfödda barn upp till 8 månader. Den är designad på ett unikt sätt. Perfekt för att passa in i en babys kroppsform där den påminner om en hybrid, ett mellanting i sitt och ligg läge. Fördelen med denna är att dess design utsöndrar säkerhet och komfort vilket ger dig som förälder och barnet en känsla av trygghet. Badbaljan har även ett extra stöd mellan benen för att inte babyn skall sjasa sig ner. Om vi skall peka på nån nackdel så vore det att den inte har någon propp i botten.

Mer om badbaljor

Vi skall ta upp lite mer info om badbaljor rent generellt i denna recension. Badbaljor har funnits en tid tillbaka i tiden. Förr var det vanligt att bada nyfödda i handfatet eller i en balja av trä eller plåt. Idag finns det badbaljor för alla åldrar oavsett om du är nyfödd eller vuxen. Badkaret är ju rent teoretisk en vuxen badbalja. Det finurliga om du inte har ett badrum hemma så finns det möjlighet att köpa sig en stor badbalja för dig som är vuxen. Ett perfekt alternativ om du kanske vill komma billigare undan än att montera ett helt nytt badkar hemma. Fördelen med en badbalja för en vuxen är att det går lätt att bära med sig, så att både du som vuxen och barn kan njuta tillsammans i en varsin badbalja, vilken kombination! Marknaden för vuxna badbaljor är inte i samma utsträckning som de är för barn, men det betyder inte att den är obefintlig. Det finns flertalet badbaljor för vuxna att hitta i många olika designer. Finns badbaljor för vuxna i plast i olika färger med handtag som är ett förslag på badbaljor för vuxna på marknaden. Med detta sagt så skall vi kora vinnarna för bästa badbaljan i denna recension.

Bästa badbaljan för barn

Vi har kommit överens om att den bästa badbaljan för barn i våran recension är Stokke Flexi Bath badbalja XL, White. Denna tog första platsen trots att vi tyckte att priset var högt. Med det är få förunnat då denna är värd varenda krona och är den mest kompletta badbaljan för barn samtidigt som den är väldigt rymlig. Att den var rymlig vägde tungt för oss då barn gillar att bada tillsammans. Har du flera barn så kan de med största sannolikhet bada tillsammans. Sedan att det går att köpa barnstöd som extra val om du skulle vilja att din nyfödda badar tillsammans med ett äldre syskon. Vi tycker att allt som behövs i en modern badbalja finns att hitta i denna. Halkskydd som är väldigt viktigt och sedan att det finns en värmekänslig propp som det smidigt går att ta loss för tömningen av vattnet. Att den är hopfällbar speciellt i denna storlek är ett väldigt stort plus i kanten. Lätt att ta med sig till badstranden eller ute på altan när värmemånaderna strömmar in. Vi har inte mycket att klaga på och tycker denna är värd att ta en extra titt på speciellt om du har flera barn.

Bästa badbaljan för nyfödda

Nu skall vi utse första platsen för bästa badbaljan för nyfödda. Vi har kommit överens om att den bästa och mest lämpade badbaljan för nyfödda är Stokke Flexi Bath badhjälp 3. Med sin unika design och komfort så sticker den verkligen ut i mängden. Alla säkerhetsåtgärden är verkligen satta i denna badbalja. Den ger babyn en trygghet i samband med ett härligt bad. Vi gav den lite kritik för att det inte fanns nån propp men det spelar faktisk ingen större roll då den enkelt går att vända och hasa ut vattnet. Sen är den inte avsedd för att ha så mycket vatten i vilket gör att det är smidigt utan propp ändå. Positionen som barnet ligger i denna badbalja gör att du enkelt kan ha kontakt med babyn samtidigt som den njuter av ett bad. Stödet mellan bena på den är ännu ett exempel på att säkerheten tas på största allvar av tillverkarna. Vikten av komfort tycker vi är av extra vikt speciellt när de är babys och därav är denna bäst lämpad för just den kategorin av badbaljor. Denna badbalja rekommenderar vi starkt för nyfödda bebisar och hoppas därmed att ni fått upp ögonen för denna variant.

Sammanfattning

Vi hoppas att du som läsare fått hjälplig information om badbaljor för barn men även för vuxna. Vi gjorde denna recension för att ta oss en titt utanför boxen och se efter vad vi kunde hitta i barnbaljornas land. Efter att ha granskat runt om olika badbaljor fastnade vi för dem vi just valt för denna recension. Dessa tyckte vi var unika i sig och därav valde vi att ha med dem i denna recension. Förhoppningen med denna text är att vi har gett lite klarhet i olika exempel på badbaljor som håller måttet och som vi rekommenderar till er. Som barnförälder kan det vara svårt att veta vad en ska tänka på innan denne köper en badbalja. Utvecklingen går framåt och likaså utvecklingen för badbaljor vilket mynnar i bättre produkter, med bättre kvalitet. Med utvecklingen kommer fler och fler varianter som har sina fördelar. Exempelvis att badbaljorna är hopfällbara, värmekänsliga proppar, gjorda av material som är tillämpade för barn, mer anpassade för babyns kroppsform och i mängder med olika storlekar med unika drag. Detta fanns inte för ett par år sedan. Det har kommit många nya varianter för att ge den moderna badbaljan ett nytt ansikte, vilket den också lyckats.

Källor

Vi använder oss av diverse olika hemsidorna för att komma fram till ett så pålitligt resultat som möjligt. Våra Bäst i Test sidor är baserade på olika recensioner och omdömen på sidorna nedan.

Babyshop

Baby V

Babyland

Prisjakt

Bäst I Test

Lämna en kommentar